Nederlands    Français
»  Het bedrijf » Geschiedenis
Geschiedenins

Reeds pluimveehouder van voor de oorlog, begon Willem Spoormans met een broeierij in Arendonk in 1948. In 1973 werd de persoonlijke zaak afgebouwd en de nieuwe identiteit van de firma vastgelegd in haar huidige rechtsvorm.

Vanaf dat ogenblik evolueerde Spoormans op relatief korte tijd van een kleine pluimveeorganisatie tot de grootste vleeskuikenproducent van België. Een samenwerking met zowat 300 vermeerderings- en vleeskuikenbedrijven in België, Nederland en Frankrijk en de eigen broeierij, veevoederfabrieken en pluimveeslachthuizen.

In 1978 werd de eerste veevoederfabriek opgericht te Schoten, een tweede gelegen te Roeselare werd in 1994 aangekocht en omgebouwd naar het beproefde concept van Schoten. De eigen pluimveeslachthuizen Van Hoey in Temse en Aelter in Torhout verzekeren de afzet van vers pluimveevlees. In 1998 werd de broeierij sterk uitgebreid en volledig vernieuwd naar hedendaagse normen.

In 2000 werd de Groep Spoormans opgenomen in de Groep AVEVE. In die periode is één op de drie kippen die in ons land geconsumeerd wordt een Spoormans kip.

De verdere integratie binnen de Groep Aveve, maar vooral de opéénvolging van verschillende crises die de pluimveesector teisteren leiden tot de overheveling van de productie van de veevoeders naar de fabrieken van Aveve Veevoeding in 2004 en de volledige afbouw van de eigen slachtcapaciteit in 2007.

Daarop werd beslist om niet langer vast te houden aan het volledig gesloten integratiemodel. Wenst u ééndagskuikens, enkel voeder of zowel ééndagskuikens als voeder en afzet van de slachtklare kippen, Spoormans speelt hier gepast en flexibel op in. Dit maakt dat we scherper staan dan ooit.

Copyright 2009 Cegeka Inloggen